Mauri Granül Maya
Rendelenmiş yaş mayadır. Soğutuculu tank içerisinde çözeltilerek muhafaza edilir. Endüstriyel ve geleneksel ekmek üretimleriyle birlikte çeşit ekmek üretimlerine ve Donuk ürünlere de uygundur.
Ürün özellikleri:
- 20 kg Granül Maya (1 Torba)
- 20 kg / 1 Torba x 30 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADI | Granül (Yaş) Hamur Mayası |
BİLEŞENLER | Maya (Saccharomyces cerevisiae), su |
FİZİKSEL ÖZELLİKLER | |
Renk | Kremden koyu kreme |
Yapı | Ufalanmış, granül halinde |
Koku | Kendine has |
KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
Kuru madde % | Min. 31,0 |
Protein % | Min. 42,0 - Max. 49,0 |
Fosfat % | Min. 2,0 - Max. 2,7 |
Fermentasyon gücü | Min. 1050 ml CO2 / 2 saat (Activgraph) |
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER | |
Çürütücü (Putrefactives) | < 104 kob / g |
Laktik asit bakterileri (LAB) | < 105 kob / g |
Toplam koliform | < 104 kob / g |
E.coli | < 3 adet / g |
Rope sporu | < 210 adet / g |
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) | < 107 kob / g |
ORJİN | Türkiye |
PROSES BİLGİSİ | (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi. |
AMBALAJLAMA | 20 kg lık kraft torba. |
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI | 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir. |
RAF ÖMRÜ | 0 - 4 C° de 40 gün. |
AMAÇLANAN KULLANIM | Mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez. |
ETİKETLEME | Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygun |
HAZIRLAMA KOŞULLARI | Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir. |
ALLERJEN BİLGİSİ | Allerjen madde ihtiva etmez. |
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. | TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011 |