Mauri Granül Maya

Rendelenmiş yaş mayadır. Soğutuculu tank içerisinde çözeltilerek muhafaza edilir. Endüstriyel ve geleneksel ekmek üretimleriyle birlikte çeşit ekmek üretimlerine ve Donuk ürünlere de uygundur.

Ürün özellikleri:

  • 20 kg Granül Maya (1 Torba)
  • 20 kg / 1 Torba x 30 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADIGranül (Yaş) Hamur Mayası
BİLEŞENLERMaya (Saccharomyces cerevisiae), su
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
RenkKremden koyu kreme
YapıUfalanmış, granül halinde
KokuKendine has
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde %Min. 31,0
Protein %Min. 42,0 - Max. 49,0
Fosfat %Min. 2,0 - Max. 2,7
Fermentasyon gücüMin. 1050 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives)< 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB)< 105 kob / g
Toplam koliform< 104 kob / g
E.coli< 3 adet / g
Rope sporu< 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka)< 107 kob / g
ORJİNTürkiye
PROSES BİLGİSİ(Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi.
AMBALAJLAMA20 kg lık kraft torba.
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir.
RAF ÖMRÜ0 - 4 C° de 40 gün.
AMAÇLANAN KULLANIMMayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez.
ETİKETLEMETürk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygun
HAZIRLAMA KOŞULLARIHazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir.
ALLERJEN BİLGİSİAllerjen madde ihtiva etmez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB.TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011