Mauri Pide Mayası
Kolayca ufalanır ve kısa sürede hamura homojen bir şekilde karışır. Pide ve pizza üretimine uygundur.
Ürün özellikleri:
- 500 g / paket
- 500 g / paket x 24 ad. (12 kg koli)
- 12 kg / koli x 88 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADI | Pide Yaş Hamur Mayası |
BİLEŞENLER | Maya (Saccharomyces cerevisiae), su |
FİZİKSEL ÖZELLİKLER | |
Renk | Açık Kremden Kreme (Renk ölçüm cihazı ile min.75) |
Yapı | Preslenmiş blok halinde, kırılgan |
Koku | Kendine has |
KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
Kuru madde % | Min. 32,0 |
Protein % | Min. 40,0 - Max. 46,0 |
Fosfat % | Min. 2,0 - Max. 2,7 |
Yapı | Min. 200 (LFRA Texture Analyzer) |
Fermentasyon gücü | 960 ml CO2 / 2 h (Activgraph) |
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER | |
Çürütücü (Putrefactives) | < 104 kob / g |
Laktik asit bakterileri (LAB) | < 105 kob / g |
Toplam koliform | < 102 kob / g |
E.coli | < 3 adet / g |
Rope sporu | < 210 adet / g |
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) | < 107 kob / g |
ORJİN | Türkiye |
PROSES BİLGİSİ | (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi. |
AMBALAJLAMA | Sülfit kağıt +BOPP dış sarım, kraft koli dış ambalaj |
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI | 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir. |
RAF ÖMRÜ | 0 - 4 C° de 40 gün. |
AMAÇLANAN KULLANIM | Pizza, pide gibi fazla kabarma beklenmeyen mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez. |
ETİKETLEME | TGK Etiketleme Yönetmeliğine uygun |
HAZIRLAMA KOŞULLARI | Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir. |
ALLERJEN BİLGİSİ | Allerjen madde ihtiva etmez. |
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. | TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011 |