Mauri Pro Maya
Pratik ve kolay kullanımlı sıkıştırılmış Mayadır. Paketlenmiş ve uzun raf ömürlü ekmekler için tercih edilir. Uzun süre optimum fermantasyon performansını korur ve un üzerine kolayca ufalanır. Çeşit ekmek üretimlerine ve Donuk ürünlere uygundur.
Ürün özellikleri:
- 500 g / paket
- 500 g / paket x 24 ad. (12 kg koli)
- 12 kg / koli x 88 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADI | Kalsiyum Propiyonata Dirençli Yaş Hamur Mayası |
BİLEŞENLER | Maya (Saccharomyces cerevisiae), su |
FİZİKSEL ÖZELLİKLER | |
Renk | Açık Kremden Kreme (Renk ölçüm cihazı ile min.75) |
Yapı | Preslenmiş blok halinde, kırılgan |
Koku | Kendine has |
KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
Kuru madde % | Min. 31,0 |
Protein % | Min. 42,0 - Max. 49,0 |
Fosfat % | Min. 2,0 - Max. 2,7 |
Yapı | Min. 200 (LFRA Texture Analyzer) |
Fermentasyon gücü | Activgraph ile |
% 0,0 Kalsiyum Propiyonat | Min. 1130 ml CO2 / 120 dk |
% 0,2 Kalsiyum Propiyonat | Min. 1060 ml CO2 / 120 dk |
% 0,4 Kalsiyum Propiyonat | Min. 900 ml CO2 / 120 dk |
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER | |
Çürütücü (Putrefactives) | < 104 kob / g |
Laktik asit bakterileri (LAB) | < 105 kob / g |
Toplam koliform | < 104 kob / g |
E.coli | < 3 adet / g |
Rope sporu | < 210 adet / g |
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) | < 107 kob / g |
ORJİN | Türkiye |
PROSES BİLGİSİ | (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi. |
AMBALAJLAMA | 500 g için Sülfit kağıt veya pearlize +BOPP dış sarım, kraft koli dış ambalaj. |
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI | 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir. |
RAF ÖMRÜ | 0 - 4 C° de 30 gün. |
AMAÇLANAN KULLANIM | Ca-propiyonat içeren hamurların endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez. |
ETİKETLEME | Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygun. |
HAZIRLAMA KOŞULLARI | Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir. |
ALLERJEN BİLGİSİ | Allerjen madde ihtiva etmez. |
BULAŞANLAR BİLGİSİ | Yönetmelikle belirlenmiş maksimum limit üzerinde bulaşan içermez. |
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. | TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011, TGK Bulaşanlar Yönetmeliği 29.12.2011 |