Mauri Sıvı Maya

Tüketim hacmi yüksek, hamurun bütün olarak yoğrulup muhafaza edildiği, otomatik dozajlama sistemi kullanılan büyük tesislerde özellikle tercih edilir. Kullanım açısından 1,5 lt sıvı maya 1 kilo yaş mayaya karşılık gelir. Hamura homojen bir şekilde karışır ve hamurun yapısını ve işlenebilirliğini iyileştirir. İşçilikten ve ambalajdan tasarruf sağlar, ambalaj atıklarının çevresel etkileri söz konusu değildir.

Ürün özellikleri:

ÜRÜN ADISıvı (Krem) Maya
BİLEŞENLERMaya (Saccharomyces cerevisiae), su
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
RenkAçık Kremden Kreme
YapıSıvı, akışkan halde
KokuKendine has
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde %18,0 -22,0
Fermentasyon gücüMin. 700 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives)< 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB)< 105 kob / g
Toplam koliform< 104 kob / g
E.coli< 3 adet / g
Rope sporu< 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka)< 107 kob / g
ORJİNTürkiye
PROSES BİLGİSİ(Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile krem maya elde edilmesi.
DEPOLAMA KOŞULLARI0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır.
DAĞITIM METODU0 - 4 C° dondurmadan gıda taşımasına uygun tankerlerle sevk edilir.
RAF ÖMRÜ0 - 4 C° de 14 gün.
AMAÇLANAN KULLANIMMayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma ve otomatik dozajlama sistemlerine uygun, çiğ olarak tüketilmez.
HAZIRLAMA KOŞULLARIHazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır.
ALLERJEN BİLGİSİAllerjen madde ihtiva etmez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB.TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011