Mauri Sıvı Maya
Tüketim hacmi yüksek, hamurun bütün olarak yoğrulup muhafaza edildiği, otomatik dozajlama sistemi kullanılan büyük tesislerde özellikle tercih edilir. Kullanım açısından 1,5 lt sıvı maya 1 kilo yaş mayaya karşılık gelir. Hamura homojen bir şekilde karışır ve hamurun yapısını ve işlenebilirliğini iyileştirir. İşçilikten ve ambalajdan tasarruf sağlar, ambalaj atıklarının çevresel etkileri söz konusu değildir.
Ürün özellikleri:
ÜRÜN ADI | Sıvı (Krem) Maya |
BİLEŞENLER | Maya (Saccharomyces cerevisiae), su |
FİZİKSEL ÖZELLİKLER | |
Renk | Açık Kremden Kreme |
Yapı | Sıvı, akışkan halde |
Koku | Kendine has |
KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
Kuru madde % | 18,0 -22,0 |
Fermentasyon gücü | Min. 700 ml CO2 / 2 saat (Activgraph) |
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER | |
Çürütücü (Putrefactives) | < 104 kob / g |
Laktik asit bakterileri (LAB) | < 105 kob / g |
Toplam koliform | < 104 kob / g |
E.coli | < 3 adet / g |
Rope sporu | < 210 adet / g |
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) | < 107 kob / g |
ORJİN | Türkiye |
PROSES BİLGİSİ | (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile krem maya elde edilmesi. |
DEPOLAMA KOŞULLARI | 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. |
DAĞITIM METODU | 0 - 4 C° dondurmadan gıda taşımasına uygun tankerlerle sevk edilir. |
RAF ÖMRÜ | 0 - 4 C° de 14 gün. |
AMAÇLANAN KULLANIM | Mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma ve otomatik dozajlama sistemlerine uygun, çiğ olarak tüketilmez. |
HAZIRLAMA KOŞULLARI | Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır. |
ALLERJEN BİLGİSİ | Allerjen madde ihtiva etmez. |
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. | TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011 |