Mauri Sıvı Maya

Tüketim hacmi yüksek, hamurun bütün olarak yoğrulup muhafaza edildiği, otomatik dozajlama sistemi kullanılan büyük tesislerde özellikle tercih edilir. Kullanım açısından 1,5 lt sıvı maya 1 kilo yaş mayaya karşılık gelir. Hamura homojen bir şekilde karışır ve hamurun yapısını ve işlenebilirliğini iyileştirir. İşçilikten ve ambalajdan tasarruf sağlar, ambalaj atıklarının çevresel etkileri söz konusu değildir.

ÜRÜN ADISıvı (Krem) Maya
BİLEŞENLERMaya (Saccharomyces cerevisiae), su
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
RenkAçık Kremden Kreme
YapıSıvı, akışkan halde
KokuKendine has
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde %18,0 -22,0
Fermentasyon gücüMin. 700 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives)< 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB)< 105 kob / g
Toplam koliform< 104 kob / g
E.coli< 3 adet / g
Rope sporu< 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka)< 107 kob / g
ORJİNTürkiye
PROSES BİLGİSİ(Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile krem maya elde edilmesi.
DEPOLAMA KOŞULLARI0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır.
DAĞITIM METODU0 - 4 C° dondurmadan gıda taşımasına uygun tankerlerle sevk edilir.
RAF ÖMRÜ0 - 4 C° de 14 gün.
AMAÇLANAN KULLANIMMayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma ve otomatik dozajlama sistemlerine uygun, çiğ olarak tüketilmez.
HAZIRLAMA KOŞULLARIHazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır.
ALLERJEN BİLGİSİAllerjen madde ihtiva etmez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB.TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011