Ürünlerimiz doğal ekşi hamur tozudur. Temiz etiket ürünlerdir.
12,5 kg craft ambalaj ile satışa sunulmuştur
Aromaferm Buğday Ferment 200 ve Aromaferm Çavdar Ferment 200 ürünlerimizin kullanım alanları: Geleneksel köy ekmekleri, burgerler, sandviç ekmekleri, Akdeniz ekmeği, pizza tabanları, vb
İçerik Beyanı
İçerik beyanı:
Çavdar ekşi hamur unu
pH değeri:
Yaklaşık olarak 3,6
TTA Seviyesi:
200+-5
Saklama önerisi:
Raf Ömrü
Kuru, serin, güçlü kokulardan uzak ortam koşullar
25 C’nin altında, orijinal ambalajında saklandığında, kuru halde tutulduğunda, doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığında ve güçlü kokulardan uzak tutulduğunda 12 ay.
ÜRÜN FAYDALARI
Temiz Etiket – Beyan edilen çavdar ekşi hamur tozudur.
ABIM Ekşi hamur yönergelerine göre, nihai ürünün ambalajında “Ekşi Hamur tozu ile yapılmıştır.” Etiketi kullanılabilir.
Mevcut ekmek lezzetini yoğunlaştırır ve iyileştirir.
Daha düşük tuz miktarı kullanıldığında hızlı işlenen hamurlarda ekmeğin kabuk ve iç tadını iyileştirir.
“Özel”, sıra dışı ekmekler üretmek için diğer Aromaferm ürünleriyle birlikte kullanılabilir.
Yoğun fermantasyon özellikleri sağlar.
Geleneksel yöntemlerle uygulandığında uzun fermentasyona tabi olan ekmeklerde dokuyu iyileştirir.
Sandviç ekmeğinde esnekliği iyileştirir ve kırılmaları önler.
Geleneksel ekmeklerde ekşi hamur yerine geçer.
KULLANIM FAYDALARI
Direkt hamur kullanılır. Ekşi hamur üretme ihtiyacını ortadan kaldırı ve buna bağlı depolama alanını ve işçilik ihtiyacını da azaltır.
Kolay kullanım ve dozaj
Doğal ekşi hamur tozudur.
Ekmekte ekşi tadı ve aromayı sağlayan kontrollü ve istikrarlı ürün
Hamurun pH’ını düşürerek ekmek yapısını iyileştirir.
Her zaman uygun fermentasyon-ekmekte aromaların kalıcı olmasını sağlar.
Geleneksel/köy ve çavdar ekmeklerinde hazırlık sürelerinde zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
Tercih edilen pH’ı optimize eder.
UYGULAMALAR
Geleneksel köy ekmekleri, bagetler, sandviç ekmeği, Akdeniz ekmeği ve pizza tabanı dahil olmak üzere çeşitli buğday ve/veya çavdar bazlı ekmek çeşitleri için uygundur.
Tüm fırınlar ve endüstri işletmeler için uygundur.
Uzun fermentasyonla pişirilen ürünlerde diğer Aromaferm ürünleriyle birlikte kullanılabilir.
Yerel AB Mauri temsilcinizden tüm tarifleri ve önerileri isteyebilirsiniz.
REÇETE
Ürüne bağlı olarak un ağırlığına göre %1 ile %4 arasında kullanılır.
Eklenen her %1 kurutulmuş ekşi hamur tozu için %0.5 oranında hamura su ilave ediniz.
Çavdar fermentin en yüksek kullanım oranı olan %4 için ise %0.5 maya ilave ediniz.
Aşağıdaki örnek tabloda, hamurdaki gerekli olan değişiklikler gösterilmektedir, standart tarife göre yapılan değişiklikler(maya ve su) belirtilmiştir:
Bileşen
Standart Tarif
@ %3
Buğday unu:
100
100
Maya:
3
3.5
Su:
60
61.5
Tuz:
1.5
1.5
Ekmek Geliştirici:
1
1
Çavdar Ferment 2:
3
SEVECEKSİNİZ
Muhafazası kolay, doğrudan una eklenir.
Ekmeğe yoğun doğal fermente aroma verir.
Düşük kullanım oranına sahiptir.
Temiz etiket-E numaraları yok, saf doğal ekşi hamur tozudur.
SEVECEKLER
Hafif asidik, hafif meyveli tat.
Daha koyu ekmek içi rengi, otantik ve geleneksel bir görünüm sağlar.
Ambalajda da belirtildiği şekilde “Çavdar ekşi hamuru ile yapılmıştır”.