Ev Maya

Pratik ve kolay kullanımlı sıkıştırılmış Mayadır. Endüstriyel ve geleneksel ekmek üretiminde veya ev yapımı mayalı ürünlerde tercih edilmektedir. Uzun süre optimum fermantasyon performansını korur ve un üzerine kolayca ufalanır. Çeşit ekmek üretimlerine ve Donuk ürünlere uygundur.

Ürün özellikleri:

  • 500 g / paket
  • 500 g / paket x 24 ad. (12 kg koli)
  • 12 kg / koli x 88 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADI Evmaya - Pres (Yaş) Hamur Mayası
BİLEŞENLER Maya (Saccharomyces cerevisiae), su
   
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Renk Açık Kremden Kreme (Renk ölçüm cihazı ile min.75)
Yapı Preslenmiş blok halinde, kırılgan
Koku Kendine has
   
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde % Min. 31,0
Protein % Min. 42,0 - Max. 49,0
Fosfat % Min. 2,0 - Max. 2,7
Yapı Min. 200 (LFRA Texture Analyzer)
Fermentasyon gücü Min. 1050 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
   
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives) < 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB) < 105 kob / g
Toplam koliform < 104 kob / g
E.coli < 3 adet / g
Rope sporu < 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) < 107 kob / g
   
ORJİN Türkiye
PROSES BİLGİSİ (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi.
AMBALAJLAMA 500 g için Sülfit kağıt veya pearlize +BOPP dış sarım, kraft koli dış ambalaj
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir.
RAF ÖMRÜ 0 - 4 C° de 40 gün.
AMAÇLANAN KULLANIM Mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez.
ETİKETLEME Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygun.
HAZIRLAMA KOŞULLARI Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir.
ALLERJEN BİLGİSİ Allerjen madde ihtiva etmez.
BULAŞANLAR BİLGİSİ Yönetmelikle belirlenmiş maksimum limit üzerinde bulaşan içermez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011, TGK Bulaşanlar Yönetmeliği 29.12.2011