Mauri Granül Maya

Rendelenmiş yaş mayadır. Soğutuculu tank içerisinde çözeltilerek muhafaza edilir. Endüstriyel ve geleneksel ekmek üretimleriyle birlikte çeşit ekmek üretimlerine ve Donuk ürünlere de uygundur.

Ürün özellikleri:

  • 20 kg Granül Maya (1 Torba)
  • 20 kg / 1 Torba x 30 ad. (1 Palet)
ÜRÜN ADI Granül (Yaş) Hamur Mayası
BİLEŞENLER Maya (Saccharomyces cerevisiae), su
   
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Renk Kremden koyu kreme
Yapı Ufalanmış, granül halinde
Koku Kendine has
   
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde % Min. 31,0
Protein % Min. 42,0 - Max. 49,0
Fosfat % Min. 2,0 - Max. 2,7
Fermentasyon gücü Min. 1050 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
   
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives) < 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB) < 105 kob / g
Toplam koliform < 104 kob / g
E.coli < 3 adet / g
Rope sporu < 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) < 107 kob / g
   
ORJİN Türkiye
PROSES BİLGİSİ (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile uygun tekniklerle çoğaltılması ve paketlenmesi.
AMBALAJLAMA 20 kg lık kraft torba.
NAKLİYE VE DEPOLAMA KOŞULLARI 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır. Frigofirik araçlarla sevk edilir. Taşıma ve depolama esnasında dış ambalajın hasar görmemesine dikkat edilmelidir.
RAF ÖMRÜ 0 - 4 C° de 40 gün.
AMAÇLANAN KULLANIM Mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma uygun, çiğ olarak tüketilmez.
ETİKETLEME Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygun
HAZIRLAMA KOŞULLARI Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır, ılık su içerisinde çözüldükten sonra kullanımı önerilir.
ALLERJEN BİLGİSİ Allerjen madde ihtiva etmez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011