Mauri Sıvı Maya

Tüketim hacmi yüksek, hamurun bütün olarak yoğrulup muhafaza edildiği, otomatik dozajlama sistemi kullanılan büyük tesislerde özellikle tercih edilir. Kullanım açısından 1,5 lt sıvı maya 1 kilo yaş mayaya karşılık gelir. Hamura homojen bir şekilde karışır ve hamurun yapısını ve işlenebilirliğini iyileştirir. İşçilikten ve ambalajdan tasarruf sağlar, ambalaj atıklarının çevresel etkileri söz konusu değildir.

ÜRÜN ADI Sıvı (Krem) Maya
BİLEŞENLER Maya (Saccharomyces cerevisiae), su
   
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Renk Açık Kremden Kreme
Yapı Sıvı, akışkan halde
Koku Kendine has
   
KİMYASAL ÖZELLİKLER
Kuru madde % 18,0 -22,0
Fermentasyon gücü Min. 700 ml CO2 / 2 saat (Activgraph)
   
MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLER
Çürütücü (Putrefactives) < 104 kob / g
Laktik asit bakterileri (LAB) < 105 kob / g
Toplam koliform < 104 kob / g
E.coli < 3 adet / g
Rope sporu < 210 adet / g
Toplam aerobik bakteri (mayadan başka) < 107 kob / g
   
ORJİN Türkiye
PROSES BİLGİSİ (Saccharomyces cerevisiae) Maya hücresinin fermentasyon ile krem maya elde edilmesi.
DEPOLAMA KOŞULLARI 0 - 4 C° de, dondurmadan saklanır.
DAĞITIM METODU 0 - 4 C° dondurmadan gıda taşımasına uygun tankerlerle sevk edilir.
RAF ÖMRÜ 0 - 4 C° de 14 gün.
AMAÇLANAN KULLANIM Mayalı hamur işlerinde endüstriyel fırın, fabrika, pastane vb. yerlerde genel kullanıma ve otomatik dozajlama sistemlerine uygun, çiğ olarak tüketilmez.
HAZIRLAMA KOŞULLARI Hazırlanacak ürün çeşidine göre una %2- 5 oranında katılır.
ALLERJEN BİLGİSİ Allerjen madde ihtiva etmez.
İLGİLİ STANDART, YASA, VB. TS 3522 / Nisan 2015 Ekmek Mayası, Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği 29.12.2011